به گزارش روابط عمومی شرکت برق منطقهای یزد؛ پروژه اصلاح و بهینهسازی کیسههای هوای کنسرواتور ترانسفورماتور پست یزد یک و راکتور پست یزد دو پس از هفت ماه فعالیت به پایان رسید. در این پروژه که با هدف ارتقای کیفیت و ایمنی عملکرد تجهیزات انتقال نیرو در این پستها اجرا شد، مشکلات ساختاری و فرسودگی کیسههای هوای کنسرواتور برطرف شده و کیسههای هوای کنسرواتور جدیدی از یک شرکت معتبر پیمانکاری خریداری و نصب شد.
عبد الرحیم عزیزی، کارشناس بهینه سازی پست شرکت برق منطقهای یزد گفت: ترانسفورماتورهای قدیمی در پست یزد یک به دلیل نبود رله تشخیص نشتی، در مدت طولانی با مشکل نفوذ هوا و رطوبت به داخل کنسرواتور و تماس مستقیم با روغن مواجه بودند که این امر، عملکرد عایقی روغن را تحت تأثیر قرار داده و سبب کاهش عمر مفید تجهیزات شده بود. همچنین، در راکتور خط ۴۰۰ کیلوولت پست یزد دو، با تایید معیوب بودن کیسه هوای کنسرواتور ، پروژهای برای جایگزینی و بهبود این تجهیزات تعریف و با موفقیت انجام شد.
وی ادامه داد: این پروژه با اثرات مثبتی همراه بوده است که از جمله آنها میتوان به افزایش قابلیت اطمینان و ایمنی بهرهبرداری از ترانسفورماتور و راکتورهای انتقال، افزایش عمر مفید روغن این تجهیزات و برطرف شدن اشکال ایستگاهی طولانیمدت در پستهای یزد یک و دو اشاره کرد. بهبود سیستم تنفس تجهیزات و رفع مشکلات ساختاری آنها، از دیگر دستاوردهای این پروژه محسوب میشود.
عزیزی در ادامه اظهار داشت: در جریان اجرای این پروژه، خلاقیتها و نوآوریهایی نیز بهکار گرفته شد. بهطور خاص، کیسههای هوای کنسرواتور جدید بهصورت سفارشی و مطابق با ابعاد داخلی کنسرواتور ترانسفورماتورها طراحی و ساخته شدند. این اقدام برای رفع نقص طراحی اولیه انجام شد، چرا که کیسههای هوای کنسرواتور پیشین با ابعاد بزرگتر روی شناور روغن قرار میگرفتند و پس از سوراخ شدن، سطح روغن به اشتباه نمایش داده میشد.
همچنین وی بیان کرد: با وجود این دستاوردها، برخی مسائل و مشکلات نیز در جریان اجرای پروژه شناسایی شد که بهبود آنها در پروژههای آتی توصیه میشود. از جمله این موارد، نیاز به تعویض و تطبیق کیسههای هوای کنسرواتور سایر ترانسفورماتورها و راکتورهای شبکه انتقال است. همچنین، لزوم نصب رله تشخیص نشتی برای ترانسفورماتورها و راکتورهایی که فاقد این تجهیز هستند، از دیگر اولویتهای آتی است تا بتوان احتمال خرابی و نقص کیسهی هوا را بهموقع شناسایی کرد. بهعلاوه، در طول این پروژه مشکل آلارم دائمی رله تشخیص نشتی در راکتور یزد دو نیز مرتفع شد.
در پایان کارشناس بهینه سازی پست گفت: این پروژه نشاندهنده تلاش برای ارتقای استانداردها و افزایش قابلیت اطمینان تجهیزات برق در استان یزد است، هرچند برای اجرای پروژههای مشابه در آینده، هماهنگیهای بیشتری بهویژه در زمان پیک بار تابستان برای جلوگیری از بروز مشکلات خاموشی ضروری بهنظر میرسد.