به گزارش روابط عمومی شرکت برق منطقهای یزد، علیرضا پرخو بابیان اینکه بررسی الگوها و عوامل مؤثر بر کمیت و کیفیت مسکن کم متراژ مطلوب، موضوع پروژه دفاع وی است، خاطرنشان کرد: این پروژه در شش بخش ارائهشده که در بخش اول، با بررسی اطلاعات آماری نفوس و مسکن کشور مشخص شد که علیرغم کاهش تعداد افراد خانوار از ۵ نفر به ۳ نفر، شاهد کاهش تعداد واحدهای کمتر از ۵۰ مترمربع بودهایم.
وی با اشاره به اینکه تعداد مستاجرین طی ۱۵ سال به دو برابر رسیده است، ادامه داد: وضعیت دسترسی به مسکن در شرایط کنونی در وضعیت بحرانی قرار داشته و با توجه به گسل متراژ ایجادشده در حوزه مسکن، یکی از راهکارهای پیشنهادی این پروژه ساخت مسکن کم متراژ مطلوب است.
پرخو در تشریح بخش دوم پروژه مذکور خاطرنشان کرد: در این بخش ضمن بررسی اصطلاحات کلیدی حوزه مسکن کم متراژ در تجارب بینالمللی، مناسبترین گزینهها که با شرایط کشور نیز همخوانی دارند، جمعآوریشده و موفقترین نمونهها انتخاب و در فصل سوم بهطور کامل معرفی شدند.
وی در بیان پارامترهای معماری فضاهای کوچک اصولی که در بخش چهارم این پروژه تعریف شده است خاطرنشان کرد: کاهش ارتفاع سقف، گسترش خطوط دید، بهینهسازی جریان انرژی، تعریف مناطق پاک به کمک تغییر مصالح، ساخت عمودی بهجای ساخت افقی مسکن و چندمنظوره کردن فضاها، برخی از این اصول هستند.
وی ادامه داد: به حداکثر رساندن فضاهای عمومی و به حداقل رساندن فضاهای خصوصی، دقت بالا در انتخاب تجهیزات، ساخت مبلمان سفارشی مطابق نقشه ساختمان، استفاده از وسایل کوچکتر و به حداکثر رساندن نور طبیعی در ساخت مسکن نیز برخی دیگر از اصول معماری فضاهای کوچک مطلوب است.
سرباز نخبه شرکت برق منطقهای یزد در توضیح بخش پنجم پروژه خود گفت: در این بخش به ۵۰ ایده هوشمند برای افزایش کیفیت فضاهای داخلی پرداخته شد که شامل موارد طراحی و استفاده از مبلمان های ساده و چند عملکردی بوده و انتخاب مبلمان چند عملکردی در فضاهای کوچک را نسبت به مبلمان کوچک ارجح میداند.
وی بخش ششم این پروژه را مقایسهای میان خانه کوچک و آپارتمان دانست و افزود: در این بخش مزایا و معایب هریک بررسی شده و انواع تسهیلات بانکی و دولتی در خصوص ساخت و خرید خانه معرفی و مناسبترین روش برای حمایت از خانهدار شدن مردم، واگذاری زمین و ارائه زیرساخت و نقشههای باکیفیت و تسهیلات عنوان شد.