مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد به همراه معاون برنامه ریزی و تحقیقات، مجری طرح تولید پراکنده و کارشناسان این شرکت از نیروگاههای تولید پراکنده شهرک صنعتی یزد بازدید کردند.
محمدحسن صباغزادگان در نیروگاه الیاف گستر یزد ضمن بیان اینکه استان یزد دارای یکی از پایدارترین شبکههای برق کشور است؛ عنوان کرد: بیش از ۷۰ درصد برق مصرفی استان در بخش صنعت مصرف میشود و با توجه به پیشبینی رشد مصرف تا پایان سال ۹۵، شبکههای برق استان آمادگی کامل برای تامین برق را دارند.
این مقام مسئول در صنعت برق استان افزود: در استان ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات قدرت نصبشدهی نیروگاهی وجود دارد که یک هزار مگاوات آن توسط بخش دولتی و یک هزار ۵۰۰ مگاوات آن در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی توسط بخش خصوصی ایجاد شد.
صباغزادگان همچنین گفت: در راستای اقتصاد مقاومتی و کاهش تلفات ۱۰ مورد قرارداد تضمینی خرید برق از مولدهای مقیاس کوچک با ظرفیت نامی بیش از ۱۳۵ مگاوات و با سرمایهگذاری بخش خصوصی در محل مصرف دادهشده و تاکنون ۴ مورد از آنها با ظرفیت ۶۵ مگاوات به بهرهبرداری رسیده است که امیدواریم تا پایان سال ۹۵ به ۱۰۰ مگاوات هم برسد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد به برنامهریزی شرکت توانیر برای پیکبار سال آینده از هماکنون اشاره و تاکید کرد: نیروگاههای تولید پراکنده ظرفیتی ارزشمند برای سرمایهگذاری هستند که نزدیکی به محل مصرف، کاهش تلفات، افزایش پایداری شبکه و پدافند غیرعامل از مزیتهای آنهاست.
در ادامه حسین زارعی مجری طرح تولید پراکندهی شرکت برق منطقهای یزد با پیشبینی اینکه نیروگاه الیاف گستر یزد تا پایان مهر به بهرهبرداری میرسد؛ افزود: این نیروگاه با ظرفیت ۱۴ مگاوات و بازده ۸۰ درصدی است و علاوه بر استفاده از برق تولید شده توسط این مولد، از حرارت خروجی آن نیز برای تولید بخار و استفاده در فرآیند تولید الیاف مصنوعی استفاده میشود و یک نیروگاه نمونه در استان محسوب میشود.
زارعی نیروگاه تولید پراکنده ۱۰ مگاواتی کوثر میبد با ظرفیت کنونی ۲ مگاوات، نیروگاه ۸ مگاواتی پرسیای شرق با ظرفیت بهرهبرداری شده ۶ مگاوات و نیروگاه ۶ مگاواتی الماس سیستم یزد را دیگر نیروگاههای متصل به پست شهرک صنعتی یزد برشمرد.
در ادامه هریک از مدیران نیروگاههای تولید پراکنده شهرک صنعتی با اشاره به وضعیت این نیروگاهها در خصوص مشکلات پیش رو توضیحاتی ارائه کردند.