با حضور مدیران و کارشناسان فنی شرکت برق منطقهای یزد و کارشناسان شرکت مشاور نتایج پروژه مطالعاتی «تهیه دستورالعمل جهت اتصال نیروگاههای فتوولتاییک به شبکه» ارائه شد.
مصطفی معصومی مدیر دفتر برنامهریزی فنی و برآورد بار شرکت برق منطقهای یزد با اشاره به اینکه استان یزد به لحاظ میزان ساعات آفتابی یکی از استانهای سرآمد کشور است و تقاضا برای توسعه نیروگاههای خورشیدی بسیار قابلتوجه بوده است؛ افزود: بهطورکلی نیروگاههای خورشیدی با توجه به میزان توان تولیدی میتوانند به سطوح ولتاژ مختلف در شبکه برق متصل شوند.
وی تصریح کرد: افزایش ضریب نفوذ این نوع نیروگاهها در شبکه قدرت در کنار مزایای آنها ممکن است بهرهبرداری از سیستم را دچار مشکل نماید و نیروگاههای بزرگمقیاس (بالای ۲۵ مگاوات) طبیعتا از این لحاظ مشکلاتشان بیشتر است.
مهندس معصومی با بیان اینکه بهمنظور جلوگیری از مشکلات احتمالی و استفاده هر چه بیشتر از قابلیتهای این نوع منابع جدید، تهیه دستورالعملی جامع در خصوص مطالعاتی برای اتصال این نیروگاهها به شبکه، ضروری به نظر میرسد؛ گفت: پروژه مطالعاتی «تهیه دستورالعمل جهت اتصال نیروگاههای فتوولتاییک به شبکه» توسط دفتر برنامهریزی فنی و برآورد بار شرکت برق منطقهای یزد و با حضور شرکت پیمانکار ایرانی بهعنوان مشاور پروژه تعریف شد.
وی محورهای اصلی موردبررسی را: چالشها و اثرات ایجادشده توسط منابع فتوولتاییک بهویژه از نوع بزرگمقیاس، مروری بر استانداردهای موجود در زمینه اتصال این نیروگاهها، بررسی دستورالعملهای اتصال به شبکه منابع بزرگمقیاس در سطح جهان، ارائه راهکارهایی برای رفع مشکلات احتمالی این منابع، معرفی نوع مطالعات موردنیاز و نحوه انجام آنها و چکلیست انجام مطالعات اتصال به شبکه برشمرد.