تازه ترین مطالب

آخرین دیدگاهها

پیش بینی پیک بار ۱۸۳۵ مگاواتی در سال ۹۹

پیش بینی پیک بار ۱۸۳۵ مگاواتی در سال ۹۹
مدیرعامل برق منطقه ای یزد در نشست خبری اصحاب رسانه مطرح کرد: پیش بینی پیک بار 1835 مگاواتی در سال 99

نشست خبری مدیرعامل برق منطقه‌­ای یزد با اصحاب رسانه به­‌صورت آنلاین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت برق منطقه­‌ای یزد، ابوالفضل اسدی، مدیرعامل برق منطقه‌ای یزد در نشست خبری آنلاین ضمن قدردانی از تلاش اصحاب رسانه، رسالت تنویر افکار­عمومی و انعکاس مسائل به مدیران استانی را رسالتی عظیم دانست.

وی با بیان این که برق منطقه­‌ای یزد وظیفه­‌ی توسعه و بهره­‌برداری شبکه­‌های انتقال و فوق‌‌توزیع در استان را بر عهده دارد، افزود: خوشبختانه این شرکت توانسته است در تمامی شهرستان­‌های استان ماموریت تامین برق را به خوبی به انجام رساند.

دکتر اسدی تعداد مشترکین بزرگ برق منطقه‌ای یزد را ۲۷ مشترک برشمرد و ادامه داد: قدرت اسمی نیروگاه­‌های استان ۲۷۸۰ مگاوات است و نیروگاه­‌های زنبق، سیکل ترکیبی یزد، تابان، سرو، شیرکوه و نیروگاه‌های تجدیدپذیر و تولید پراکنده از جمله این نیروگاه­‌ها می‌باشند.

این مقام مسئول در صنعت برق استان، یزد را شاهراه ارتباطی شبکه برق کشور با پایداری بسیار مناسب دانست که با استان‌های خراسان، کرمان، فارس و اصفهان از طریق ۱۱ خط انتقال و فوق‌توزیع تبادل انرژی دارد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه­‌ای یزد همچنین با اشاره به وضعیت تولید و مصرف صنعتی استان در سال های ۹۷ و ۹۸،  افزایش تولید، فروش به صنایع بزرگ و فروش شرکت توزیع را نشان از توسعه صنعتی استان دانست.

 

پیش بینی پیک بار ۱۸۳۵ مگاواتی در سال ۹۹

وی خاطرنشان کرد: پیک نیاز مصرف استان در سال ۹۸ به میزان ۱۶۶۸ بود که نسبت به سال ۹۷ به میزان ۸٫۵ درصد رشد داشته است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۹۹ این میزان به ۱۸۳۵ مگاوات برسد.

اسدی رشد پیک بار کشور در سال ۱۳۹۸را در حدود یک درصد دانست و این اختلاف را نشانگر توسعه صنعتی استان عنوان و تصریح کرد: بیش از ۷۵ درصد انرژی الکتریکی استان در بخش صنعت و حدود ۷ درصد در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که در مجموع بیش از ۸۲ درصد از انرژی الکتریکی استان در بخش مولد و اشتغال‌زا مصرف می‌شود.

این مقام مسئول در صنعت برق همچنین با اشاره به اختلاف ۲۳هزار مگاواتی اختلاف پیک بار کشور در تابستان و زمستان که عمدتا ناشی از بار سرمایشی است، افزود: در کل سال، پیک بار در حدود ۵۰۰ ساعت از ۸۷۶۰ ساعت در سال است و عملا مابقی اختلاف مذکور در سایر فصول با عدم نیاز مواجه بوده و خواب سرمایه را در نیروگاه‌ها و شبکه‌های انتقال و فوق‌توزیع شاهد می‌باشیم و به تبع آن بهره‌وری سرمایه پایین خواهد بود.

 

راهکار­های تشویقی برای مردم و مشترکین در دستور کار صنعت برق

اسدی راهکارهای طرح تعطیلات و تعمیرات صنایع، ذخیره عملیاتی، طرح اوج بار از ساعت ۱۲ الی ۱۸ و مولدهای خود تامین؛ را از جمله راهکارهای تشویقی همراه با پاداش برشمرد و خواستار تعامل دوسویه با جامعه، اصحاب رسانه و نخبگان برای استفاده بیشتر از پتانسیل و نظرات آنها شد.

وی طرح‌های تشویقی مشترکین خانگی و سایر مشترکین را از فعالیت‌های شرکت توزیع برق استان برشمرد که در حال اجرا است.

مدیرعامل برق منطقه‌ای یزد در ادامه افزود: تعمیرات و توسعه بخش‌های صنعت برق استان از جمله شبکه­‌های انتقال، فوق‌توزیع، نیروگاه‌ها و شبکه توزیع حتی در زمان تعطیلات نوروزی و محدودیت‌های کرونا به همت کارکنان سخت‌کوش صنعت برق استان انجام شده و امیدواریم با همکاری و مشارکت مردم و صاحبان صنایع، تابستان بدون خاموشی را پشت سر بگذاریم.

 

مصرف برق کولرهای گازی بیش از ۴ برابر کولرهای آبی

اسدی در ادامه به افزایش حدود ۴ برابری مصرف برق در کولر­های گازی نسبت به کولرهای آبی اشاره کرد و تعویض موتور کولر آبی کلاس G با کلاس A، تعویض پوشال‌ها و استفاده از سایه‌بان را راهکاری برای صرفه‌جویی بیشتر در مصرف انرژی و حتی آب به ویژه آب مصرفی در نیروگاه‌ها عنوان نمود.

مدیرعامل برق منطقه­‌ای یزد همچنین راهکارهای مدیریت مصرف بدون هزینه یا کم هزینه از جمله: استفاده نکردن از وسایل پرمصرف برقی در بین ساعت های ۱۲ تا ۱۸، استفاده حداکثری از نور طبیعی روز، استفاده از حصیر یا توری برای جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید به داخل ساختمان و تنظیم دمای آسایش حدود ۲۴ تا ۲۵ درجه؛ را از ادارات استان و مردم خواستار شد.

وی همچنین فعال­ نمودن شرکت­‌های خدمات انرژی برای ممیزی انرژی ادارات و استارت آپ­ها برای کاهش مصرف انرژی را از برنامه‌های سال ۹۹ وزارت نیرو و استان برشمرد.

این مقام مسئول در صنعت برق استان، دنبال­ کردن راهکار­های بهینه­ سازی و مدیریت­ مصرف را در راستای اقتصاد مقاومتی و افزایش اشتغال داخلی دانست که کمترین هزینه و زمان و بیشترین کاهش میزان گاز­های گلخانه­‌ای را در مقایسه با سایر روش‌های مدیریت عرضه و حتی انرژی­‌های تجدیدپذیر دارد.

 

ظرفیت یزد برای ایجاد نیروگاه­‌های خورشیدی با وجود ۳۳۰ روز آفتابی و زیرساخت مناسب

اسدی همچنین با اشاره به بیش از ۳۳۰ روز آفتابی در سال وجود شبکه‌های الکتریکی مناسب و پایدار در استان، گفت: یزد از لحاظ نیروگاه­‌های خورشیدی در حال بهره­‌برداری کشور رتبه اول را دارد و ۷ شرکت با ظرفیت ۵۸٫۵ مگاوات در مدار بهره‌برداری هستند که امیدواریم این عدد تا پایان سال جاری به ۷۰ مگاوات برسد.

ابوالفضل اسدی در پایان این نشست، فعالیت‌های برق منطقه‌ای یزد را در هشت محور بیان کرد و افزود: نخستین و مهم‌ترین محور فعالیت شرکت برق منطقه‌ای یزد، محور جامعه است و امیدواریم بتوانیم با استفاده از نظرات و پیشنهادهای ائمه جمعه و جماعات، اصحاب رسانه، نخبگان جامعه و مردم و با همکاری صنایع استان؛ توسعه، رشد و شکوفایی بیش از پیش استان را شاهد باشیم.

در ابتدای این نشست، مجید دهقان مدیر روابط عمومی شرکت برق منطقه­‌ای یزد به معرفی مدیرعامل کنونی شرکت برق منطقه‌ای یزد پرداخت و گفت: مدرک دکترای مهندسی برق گرایش قدرت با بیش از ۵۰ مقاله علمی منتشر شده، معاونت برنامه‌ریزی شرکت برق منطقه‌ای یزد و مدیرعامل شرکت تولید برق استان در کارنامه دکتر اسدی موجب شده تا وی چهره شناخته شده در صنعت برق کشور باشد.

در پایان این نشست از سوی مدیر عامل شرکت برق منطقه­‌ای یزد به سوالات خبرنگاران و اصحاب و رسانه پاسخ داده شد.

شایان ذکر است، ابوالفضل اسدی در تاریخ ۲۵ اسفند ۹۸، به عنوان پنجمین مدیرعامل این شرکت منصوب شده است.