به منظور ترویج و جریان سازی مدیریت مصرف برق و برگزاری رویداد تامین پایدار انرژی صنایع و با توجه به آثار مثبت اولین رویداد، تفاهم نامه همکاری مشترک میان ابوالفضل اسدی مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد و مجید عمیدپور رئیس پژوهشگاه نیرو مبادله شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت برق منطقهای یزد، دکتر اسدی به دستاوردهای نخستین رویداد ملی تامین پایدار انرژی صنایع در تیر ماه ۱۴۰۱ که توسط شرکت برق منطقه ای یزد و با همکاری پژوهشگاه نیرو برگزارشد اشاره کرد و در توضیح گفت: تفاهم نامه مذکور با توجه به تحلیل نتایج و آثار مثبت به دست آمده از این رویداد به منظور توسعه همکاریهای بلند مدت بین طرفین منعقد شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای یزد با اشاره به ناترازی عرضه و تقاضای انرژی در سال جاری گفت: علاوه بر این مورد، بحث آب، محیط زیست و سوخت نیز از دیگر چالشهایی است که بهره وری و مدیریت توامان عرضه و تقاضا تنها راه مقابله با این چالشها خواهد بود و امیدواریم در پی این تفاهم نامه، بتوانیم با شناسایی و آموزش شرکتهای دانش بنیان حوزه انرژی و به کمک آنها، استان یزد را به عنوان پایلوت معرفی کرده و نتایج اقدامات را به وزارت نیرو عرضه نماییم.
وی آموزش را رکن اساسی پیشبرد اهداف مدیریت مصرف دانست و افزود: در این راستا لازم است از توان کلیه طیفهای علمی جامعه برای تبیین، فرهنگ سازی و ترویج مسئله مدیریت مصرف در کشور استفاده نماییم.
دکتر اسدی تاکید کرد: با توجه به نیازها، محدودیتها و الزامات قانونی و البته اصل لزوم بهرهوری؛ جریانسازی فرهنگی و اقدامات مدیریت مصرف از ضرورتهای صنعت برق میباشد.
دکتر عمیدپور رئیس پژوهشگاه نیرو، بحث مدیریت مصرف انرژی را بحث روز صنعت برق قلمداد کرد و با اشاره به اعتقاد جدی وزیر نیرو به مسئله علم و فناوری و زیست بوم جدید گفت: فضای لازم برای این بحث مهیا است و مصوبه هیات دولت و بحث مانعزدایی از صنعت برق که در ۲۰ ماده به زودی ابلاغ خواهد شد، موید این مطلب بوده و فضای گستردهای را در خصوص مدیریت مصرف ایجاد خواهد کرد.
عمیدپور گفت: این تفاهم نامه در پژوهشگاه نیرو نیز ظرفیتهای بیشتری را برای اقدامات در حوزه بهرهوری برق ایجاد خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتها و تجربیات پژوهشگاه نیرو در حوزه پژوهش مدیریت مصرف عنوان کرد: این آمادگی وجود دارد که یک اقدام جدی در حوزه بهرهوری و مدیریت انرژی انجام دهیم و مصرف برق را بکاهیم .
رئیس پژوهشگاه نیرو به مطالبهگری و جریانسازی در این حوزه اشاره کرد و گفت: وقتی جریانسازی و مطالبهگری ایجاد شود، این امر به گسترش آمار اشتغال، سرمایهگذاری و توسعه فعالیت کسب و کارها تاثیرگذار خواهد بود و ثمربخش بودن فعالیت در حوزه بهرهوری را نمایان میکند.
عمیدپور با اشاره به انتخاب استان یزد به عنوان پایلوت در خصوص مدیریت مصرف صنایع و برگزاری رویداد مرتبط در این خصوص عنوان کرد: با توجه به سفر استانی وزیر نیرو به استان یزد و اقدامات صورت گرفته، سطح آگاهی و هوشیاری مناسبی در خصوص مدیریت مصرف وجود داشته، و منتظر ثمرات جدی از اجرای این تفاهم نامه هستیم.
احمد کردستانی معاون برنامهریزی و تحقیقات شرکت برق منطقهای یزد نیز با تشریح ظرفیتهای گسترده استان یزد و شرکت برق منطقه ای یزد، از مزایای طبیعی و فرهنگی و زیرساختهای استان یاد کرد و با بیان معرفی استان یزد به عنوان بهرهور و نوآور، از حمایت مسئولین استان در این عرصه خبر داد.
وی در ادامه عناوین برخی اقدامات نوآورانه شرکت برق منطقهای یزد در عرصه استانی و ملی و افتخارات کسب شده را بر شمرد و خلاصه گزارشی از عملکرد طرح اصلاح الگوی مصرف خانه به خانه برای بیش از ۲۰۰۰ خانه، اولین رویداد تامین پایدار انرژی صنایع، حمایتهای انجام شده از توسعه تولید انرژیهای تجدیدپذیر و استانداردها و دستورالعملهای ملی تدوین شده، را بیان کرد.
وی همچنین پیشنهاد توسعه همکاری صنعت برق یزد و پژوهشگاه نیرو با موضوع مدیریت مصرف در محورهای شناسایی، آموزش، اجرا و پایش با لحاظ استان یزد به عنوان نمونه را ارائه کرد و با تاکید بر نیاز آموزش مباحث ۱۹ و ۲۲ مقررات ملی ساختمان، وجود دانشگاهها و اساتید دانشمند و تجربه ارزشمند شرکتهای بزرگ و پیشرو صنعتی در یزد را ظرفیت بسیار مناسبی برای حرکت در مسیر توسعه دانش، فرهنگ و افزایش بهرهوری انرژی دانست.
در این نشست همچنین با توجه به پیشرو بودن شرکت برق منطقه ای یزد در بحث خورشیدی و ظرفیتهای موجود، ایجاد مرکز تخصصی تست تجهیزات و آموزش بهینهسازی مصرف در این شرکت و تحت حمایت پژوهشگاه نیرو، مطرح شد.