همزمان با سومین ارزیابی دیسپاچینگ مناطق و بهمنظور سنجش کمی و کیفی توانمندی و عملکرد مراکز دیسپاچینگ منطقهای در امر پایش و راهبری شبکه تحت پوشش، ممیزی دیسپاچینگ شرکت برق منطقهای یزد توسط نمایندگان معاونت راهبری شبکه برق کشور انجام شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت برق منطقهای یزد، در ابتدای مراسم علی محمد فتح آبادی معاون بهره برداری شرکت، ارائه توانمندی ها، شناسایی نقاط قوت و قابل بهبود را از جمله مزایای اجرای این ارزیابی دانست و خاطر نشان کرد: توجه به مسائل خارج از سازمان، انتقال تجربیات و توجه به نکات قابل بهبود، باعث ارتقای شاخص ها خواهد شد.
سید عباس حسینی مدیر امور دیسپاچینگ و مخابرات برق منطقهای یزد نیز در ادامه گزارشی از وضعیت دیسپاچینگ منطقه یزد و شبکه تحت پوشش این حوزه را ارائه کرد.
سپس مهندس جمشیدی مدیر بهره برداری و کنترل سیستم دیسپاچینگ ملی و سرارزیاب، دیسپاچینگ مناطق را بازوی عملیاتی دیسپاچینگ ملی بر شمرد و تأکید کرد: یکی از اهداف ارزیابی ها تشخیص قابلیت های دیسپاچینگ مناطق بوده که باید این قابلیت ها به اشتراک گذاشته شود تا تفویض کارها به خوبی و هدف گذاری ها برای رسیدن به نقطه مطلوب بهتر انجام شود.
سپس تیم ارزیاب مدیریت شبکه برق ایران به بررسی شاخصهای ممیزی در بخشهای بهرهبرداری، مطالعات و برنامهریزی و آمار، اسکادا و تلهمتری و مخابرات و فیبر نوری پرداختند.
در پایان نیز پس از انجام ارزیابی در شاخص های بهره برداری، مطالعات، برنامه ریزی و آمار، اسکادا، تله متری، مخابرات و فیبر نوری، تیم ارزیاب دیسپاچینگ منطقه یزد در تشریح یافتهها، نقاط قوت و نقاط قابل بهبود، با توجه به نوپا بودن این حوزه و چالشهای پیش رو، جهش زیاد حاصلشده را نسبت به ارزیابی سال ۱۳۹۸ مورد تأکید قرار دادند.
سید عباس حسینی در حاشیه این مراسم در بیان نقاط قوت ارزیابی انجام شده خاطرنشان کرد: آمادگی کارشناسان شیفت مراکز و تسلط به شبکه تحت پوشش، تسلط به دستورالعملها و روشهای اجرایی، اجرا و پایش مناسب مدیریت مصرف در زمان پیکبار و فرآیند محور بودن بازیابی شبکه و ثبت و تحلیل حوادث، بخشی از نقاط قابل قوت بخش بهرهبرداری دیسپاچینگ منطقه یزد بود.
وی ادامه داد: برنامهریزی مناسب و هماهنگی با دیسپاچینگ ملی و دیسپاچینگ های همجوار و فرایند تهیه آمار و بروز آوری نقشههای ایستگاهها و نیروگاهها نیز از نقاط قوت بخش برنامهریزی اعلام شد.
همچنین رؤیت پذیری صددرصدی پستها، نیروگاهها، صنایع و پستهای موبایل، تسلط کارشناسان واحد اسکادا در بهروزرسانی نقشه و تعریف نقاط جدید همراه با تغییرات در شبکه از نقاط قوت واحد تلهمتری و اسکادا و وجود بستر مطمئن و ارتباطهای مستقیم فیبر نوری و VOIP با تمامی ایستگاهها و نیروگاهها، برقرار بودن ارتباط بیسیم دیجیتال با ایستگاه های انتقال و پیشرفت پروژههای بهینهسازی نیز ازجمله نقاط قوت واحد مخابرات و فیبرنوری عنوان شد.
حسینی افزود: ارزیابان دیسپاچینگ با اشاره به توسعه روزافزون مصرف و ایجاد فاصله بیشتر بین تولید و مصرف و در پی آن، اضافه شدن سختی کار کنترل شبکه، اخذ مجوزهای لازم برای اصلاح چارت سازمانی، تقویت و تکمیل نیروی انسانی در بخشهای مختلف دیسپاچینگ منطقه یزد را مورد تأکید قرار دادند.