مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد در هشتمین همایش ملی HSE که در سالن شهید عباسپور برق منطقهای یزد برگزار شد با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی و آموزش ایمنی از دوران کودکی به دانشآموزان، بر انتقال تجارب ناشی از حوادث و شبه حادثهها، تأکید کرد.
به گزارش روابطعمومی شرکت برق منطقهای یزد، احمد کردستانی مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد در هشتمین همایش ملی HSE که با حضور محمدی رئیس موسسه کار و تأمیناجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اشرف منصوری ریاست کانون سراسری انجمنهای صنفی مسئولین ایمنی و بهداشتکار و پروفسور منظم ریاست اسبق دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت و محمد فام، عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، سید صومعه مدرس دانشگاه، محقق و پژوهشگر حوزه سلامت و حیدری مشاور مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در سالن شهید عباسپور برق منطقهای یزد برگزار شد، عنوان کرد: برای رفاه و آسایش باید در سایه ایمنی، تلاش کرد چرا که آنچه ما را به رفاه و آسایش مورد نظر میرساند دانش و ایمنی است.
کردستانی با تأکید بر اینکه برای نهادینه کردن بحث ایمنی از ابتدا در دوران ابتدایی باید به کودکان آموزش داده شود، گفت: اگر در جامعه شاهد آن هستیم که علیرغم وجود دانش و امکانات بازهم ایمنی و بهداشت جدی گرفته نمیشود به دلیل آن است که رعایت ایمنی و بهداشت، فرهنگ است و نه صرفاً قانون، بنابراین نیازمند توسعه فرهنگ ایمنی هستیم.
وی بابیان اینکه مراجع جهانی تنها راه عملی رسیدن به مشکلات اقلیمی را ۲ برابر کردن بهرهوری و ۳ برابر کردن تولید انرژیهای تجدیدپذیر در ۶ سال آینده دانسته اند، افزود: یزد شهر قنات، قنوت و قناعت؛ سمبل دانش و خلوص و بهرهوری است و چندین هزار سال قبل نام این شهر بامعنا رقم خورد و بانام خدا و ایزد پیوند داشته است بر همین اساس ایمنی را جزو شعائر دینی خود میدانستند و فرهنگ ایمنی در یزد نهادینه بود.
کردستانی بابیان اینکه نمادهای بهداشت جسم و روان را در گوشه گوشه یزد سنتی میبینیم، تصریح کرد: در یزد پنجرهها رنگی است که به بحث آسایش نور اشاره دارد، پیر نشینهای درب منازل بازهم آسایش و ایمنی را به یاد ما میآورد، آداب برداشتن آب در آبانبارها و فعالیت مقنیها ایمنی را نشان میدهد ولی امروز برای رفاه دست به دامان تکنولوژی شدیم که کاهش فعالیت فیزیولوژی و درگیری ذهنی درنتیجه کاهش آسایش را به دنبال دارد.
وی تحقق ایمنی را در سایه مثلث آموزش، توانستن و خواستن دانست و افزود: تجربه بهای سنگینی دارد پس باید از تجاربِ یکدیگر درس بگیریم. اگر دقت کنیم تجارب حادثه ها در هر مکان بدلیل ماهیت اصلی حادثه که خطای انسانی است، در همه حوزهها کاربرد دارد.
کردستانی گفت: در شرکت برق منطقهای یزد حوادث و شبه حادثهها در قالب پیامک اطلاعرسانی شد و تأثیر این انتقال تجربه مشهود بود.
وی با پیشنهاد راهاندازی مرکز ملی برای ثبت حوادث و شبه حوادث برای اطلاعرسانی و افزایش تجربه و ایمنی، اظهار داشت: هوش مصنوعی یکی از ابزاری است که در جهت ارتقای ایمنی و بهداشت نباید از آن غافل شد.
گفتنی این همایش در بخش صبح و عصر با ارایه سخنرانیها و مقالات علمی برگزار شد.