سومین پنل تخصصی مراسم هفته پژوهش و فناوری استان یزد با عنوان نقش پژوهش و فناوری در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر با حضور مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد، مدیرعامل شرکت توزیع برق یزد و تنی چند از مسئولان استان و اعضای هیئتعلمی دانشگاه یزد در نمایشگاه فن بازار یزد برگزار شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد در این نشست اظهار داشت: قدرت نصبشده نیروگاهی در یزد ۲ هزار مگاوات است که تا پایان سال ۹۴ به ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات افزایش مییابد.
محمدحسن صباغزادگان با بیان اینکه در کشور حدود ۷۵ هزار مگاوات نیروگاه نصبشده با سوخت فسیلی داریم؛ تصریح کرد: در پیک تابستان بین ۵۰ تا ۵۵ هزار مگاوات امکانات تولید وجود دارد و به ازای هر کیلووات تولید برق یکسوم تا یکچهارم لیتر گازوئیل مصرف میشود.
وی در ادامه افزود: برای ۳۲۰ مگاوات تولید برق در یک ساعت، ۸۰ هزار لیتر گازوئیل مصرف میشود که با استفاده از سوخت گازوئیل و انتشار گازهای مونوکسید نیتروژن، مونوکسیدکربن و دیاکسیدکربن در فضا، مشکلات زیست محیطی و آلودگی هوا ایجاد میشود.
این مقام مسئول در صنعت برق استان با بیان اینکه سیاستهای کشورهای توسعهیافته در راستای کاهش گازهای گلخانهای و استفاده بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر است؛ تاکید کرد: در حال حاضر در کشور ما نیز تسهیلات خوبی برای تشویق سرمایهگذاری برای احداث نیروگاههای خورشیدی و توسعه تولید انرژیهای تجدیدپذیر در نظر گرفتهشده است.
صباغزادگان با اشاره به مصوبات دولت برای قیمت خرید انرژی تولید نیروگاههای تجدیدپذیر، اظهار داشت: دولت انرژی تولید نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت ۲۰ کیلووات و کمتر را ۹هزار و ۷۷۰ ریال خریداری خواهد کرد، ضمن اینکه قرارداد تضمینی خرید ۲۰ ساله برق با سرمایه گذاران منعقد مینماید.
در ادامه این نشست مدیر دفتر تحقیقات شرکت برق منطقهای یزد نیز از اخذ مجوز از مرکز ملی توسعه فناوریهای خورشیدی در پژوهشگاه نیرو برای ایجاد پژوهشگاه خورشیدی در شاخه « کاربردهای پسیو و کاربردهای مناطق گرم و خشک» به عنوان شاخهای از مرکز خورشیدی پژوهشگاه نیرو در یزد خبر داد.
امیر شریفیزدی با تشریح کاربردهای پسیو در مصرف انرژی و مزایای استفاده از فناوری خورشیدی عنوان کرد: از مزایای کاربردهای پسیو نزدیکی زیاد به حوزه بهداشت و سلامت است که جلساتی با دانشگاه علوم پزشکی استان یزد برای مطالعات مشترک در این زمینه تاکنون برگزار شده است.
پاسخ به سوالات حضار و بازدید از نمایشگاه فن بازار، پایانبخش این نشست بود.
هیچ نظری موجود نیست