مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد به همراه جمعی از معاونان و مدیران این شرکت از اولین پروژه پژوهشی خانه زمینپناه که با سرمایهگذاری مشترک با دانشگاه یزد در حال اجرا است؛ بازدید کردند.
محمدحسن صباغزادگان در این بازدید، یکی از اهداف مرکز پژوهشهای خورشیدی در برق منطقهای یزد را توسعه و ترویج و فناوری پسیو انرژی خورشیدی بهویژه در مناطق گرم و خشک دانست.
مدیرعامل برق منطقهای یزد همچنین افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی گرم و خشک استان یزد و به منظور استفاده از قابلیت خاک به عنوان ذخیرهساز کم هزینه و طبیعی انرژی خورشیدی، طرح ساخت خانه زمین پناه با عنوان «مهمانسرای سبز» با همکاری دانشگاه یزد، پیش از این مطالعه و طراحی آن آغاز شده است که امیدواریم در اوایل سال ۹۷ فاز اجرایی این پروژه به اتمام برسد.
در ادامه این بازدید سید محمدحسین آیتاللهی رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد و مجری و محقق این پروژه، نیز با اشاره به اینکه بحث مصرف انرژی و معماری رابطه تنگاتنگی دارند؛ تصریح کرد: در خانههای زمینپناه، حداکثر استفاده را از نور و گرمای طبیعی زمین میبرند و در نتیجه شاهد کاهش مصرف انرژی مصنوعی هستیم.
وی با بیان اینکه فاز مطالعه و طراحی این پروژه حدود ۸ ماه پیش آغاز و هماکنون فاز اجرایی آن در زمینی با زیربنای ۴۵ مترمربع در حال انجام است؛ گفت: هدف از اجرای این پروژه ساخت نمونهای با نگاه پژوهشی است که در پایان، مورد ارزیابی مجدد قرار میگیرد.
دکتر آیتاللهی در پایان اظهار داشت: با استفاده از انرژی تابشی خورشید و ذخیرهسازی آن و استفاده از شرایط طبیعی زمین برای سرمایش و تهویه، برآورد میشود ۶۰ تا ۷۰ درصد صرفهجویی انرژی صورت گیرد.